Roy Boerenfijn

Lovers of the Light

Sfeervol folk festival

Lovers of the Light is mijn perfecte festival. Als ik de doelgroep zou zijn, hoe zou het terrein aanvoelen? Welke muziek zou er spelen? Hoe zou het er uit zien? In dit afstudeerproject aan het Grafisch Lyceum Rotterdam probeerde ik hier antwoord op te geven. Het resultaat is een sfeervol folk festival waar een knus kampvuur gevoel de boventoon voert. Dat alles met mijn favoriete artiesten in de line-up.

De opdracht

Dit afstudeerproject waren we erg vrij in wat we wilden doen. Ik koos voor een eigen festival. Hier moesten natuurlijk verschillende uitingen voor worden ontworpen die ik hieronder uitlicht. Dit bevat ondermeer een logo, folder en visitekaartje maar ook eigen vinyl. Uiteindelijk moest iedereen zijn of haar project exposeren.

Cliënt: Eindexpositie GLR

Rol: Concept & vormgeving

Als extra uiting koos ik ervoor om verschillende muziekdragers te ontwerpen met een compilatie nummers van de artiesten die op het festival zouden verschijnen. Naast de LP kwam de muziek ook beschikbaar op CD en cassette.

Mijn uiteindelijke expo stand moest er dan ook uit komen te zien als een echte merchandise stand. Hiervoor ontwierp ik een onder andere een shirt en tas, maar ook posters, mokken en de eerder genoemde muziekdragers. 

De folder geeft de verschillende artiesten weer die spelen en daarbij de tijden wanneer ze optreden. In mijn ontwerp hield ik rekening met de vouwlijnen en maakte ik gebruik van het grid dat hiermee ontstond.

Nieuwsgierig naar meer?