Roy Boerenfijn

Een Andere Draai

Stap eens uit je routine

Een Andere Draai is een campagne bedacht en ontworpen voor Flow Magazine. Het leven gaat steeds sneller en wij willen mensen helpen om minder op de automatische piloot er doorheen te bewegen. Besteed extra aandacht aan de wereld om je heen en probeer je te focussen op wat je doet, wat je eet, hoe je naar je werk gaat of waaraan je je vrije tijd benut. Eigenlijk kan je het overal op toepassen. Het doel is dat het voor mensen uiteindelijk een vanzelfsprekendheid word. Met deze campagne willen we mensen alvast op ideeën brengen en een duwtje in de juiste richting geven.

Wat is Flow Magazine?

Flow is een tijdschrift zonder haast. Ze brengen ideeën om dingen anders te doen en nieuwe ervaringen aan te gaan. Klein geluk, dagelijks leven en het mooie van niet altijd perfect hoeven zijn.

Cliënt: Sanoma Media, Flow Magazine

Team: Amber Wolf, Karim Lemqaddem

Rol: concept, vormgeving & illustratie

Hoe werkt het?

In Flow magazine verschijnt een draaischijf. Draai ’s morgens met je ogen dicht aan de schijf en kijk waar hij op komt. Probeer dan een dag of week te doen wat er zichtbaar is. Wanneer je wilt kun je opnieuw draaien, om ergens anders een nieuwe draai aan te geven. 

Op de Instagram van Flow laten we daarna wekelijks een nieuwe opdracht zien die je kunt uitvoeren. Deze zullen aangekondigd worden in de story aan de hand van eeen animatie. Hier kun je ook delen wat het jou brengt en kun je ervaringen uitwisselen met andere Flow lezers.

Een andere Draai begon onder de naam Autopilot. Wegens de samenwerking met Flow magazine is dit omgezet naar Nederlandse naam. Daarnaast geef je letterlijk een andere draai aan je leven door eens iets anders te doen. De nieuwe naam is toepasselijker en past beter bij het concept.

Het artikel in Flow Magazine met een kort interview over ons concept en wat onze gedachtegang hierachter was. Wegens corona verscheen de draaischijf helaas niet meer in deze vorm in het tijdschrift.

De story’s zouden elke week zolang het blad in de winkel lag verschijnen op de Instagram van Flow Magazine. Lezers konden zo toch doorgaan met de campagne. Het doel was mensen aan te zetten hun nieuwe ervaringen te delen. Deelnemers met de mooiste of leukste ervaring zouden een prijsje krijgen. Bijvoorbeeld in de vorm van een abonnement.

Nieuwsgierig naar meer?