Roy Boerenfijn

Makkers

Wachtend op een baasje

Makkers helpt om asielhonden een nieuw baasje te vinden. In deze app kan je door middel van een eenvoudige quiz al je voorkeuren invoeren. hierna word je gekoppeld aan een hond bij jouw dierenasiel in de buurt. Via de app plan je vervolgens een afspraak in om je nieuwe makker te kunnen ontmoeten.

Ik ben dit project gestart om met mijn vaardigheden een helpende hand te kunnen bieden aan vele honden die geen baasje kunnen vinden en lange tijd in het asiel moeten blijven. Een manier dus om de doorstroom te verbeteren.

Cliënt: Pitch Dierenbescherming Nederland

Rol: Concept & vormgeving

Het ontwerpen en portotyping van Makkers heb ik gedaan in Sketch. Dit heb ik gebruikt om bekender te worden met het programma en mijn vaardigheden hiermee te verbeteren. Het resultaat was een klikbaar prototype die in grote lijnen de functies en flow van de app laten zien.

De app bestaat nu uit een quiz van acht vragen waaruit een top 3 komt met “makkers” in de buurt. Deze vragen gaan bijvoorbeeld over hoe actief je bent, hoeveel aandacht je wilt besteden aan de vacht van je hond of hoeveel ervaring je al hebt met het trainen van honden.

Met jouw matches kan je daarna direct een afspraak maken!

Nieuwsgierig naar meer?