Roy Boerenfijn

Boppie

Kledingmerk voor kleintjes

Boppie is een kledingmerk ontworpen voor de geboorte van mijn neefje. Ik wilde een origineel cadeau geven en vanuit daar ben ik gaan denken. De inspiratie voor dit merk was Bob. Bob, of Boppie, was één van de vijf konijnen van mijn zus. Naast dat hij de merknaam is, is Boppie ook het model geweest voor het beeldmerk. Hier vanuit zijn ook meerdere van zijn vriendjes ontworpen. Deze koppeling maakt alles persoonlijk en legt hierdoor extra de nadruk op het familiegevoel en de liefde en warmte die hierbij komt kijken.

Wat dus begonnen is als een geboortegeschenk, is door interesse uitgegroeid tot iets groters. De drang om het verder te onderzoeken en te kijken wat er nog allemaal mogelijk is. Laatste toevoeging is bijvoorbeeld het experiment met eenvoudige animaties.

Cliënt: Persoonlijk

Rol: Concept & vormgeving

Het huidige logo van Boppie is niet de eerste versie die ik ontworpen had. De sjaal is duidelijker een sjaal geworden en daarnaast is het huidige logo ingekleurd in plaats van een lijntekening. Daarnaast heb ik besloten om de punt achter boppie weg te halen en de verhoudingen van het woord en het beeldmerk aan te passen.

Nieuwsgierig naar meer?